Formula 1

Verstappen aduce victoria pentru Red Bull in Austria

Sursă foto: twitter.com/redbullracing

Olandezul Max Verstappen a obtinut, duminica, victoria in Marele Premiu al Austriei de la Spielberg.

Pilotul echipei Red Bull a profitat de abandonurile celor doi echipieri de la Mercedes, Lewis Hamilton si Valtteri Bottas, si s-a impus pentru o secunda si jumatate in fata lui Kimi Raikkonen.

O prima pozitie pe care olandezul a mostenit-o in turul 25 din cele 71 programate, cand Hamilton a intrat pentru prima data la boxe.

Asa am trait Formula 1, Marele Premiu al Austriei

Echipa Mercedes a plecat cu ambii piloti din prima linie, dar pana la urma cursa austriaca s-a dovedit una de cosmar pentru gruparea germana.

Primul care a abandonat a fost Bottas, in turul 14, cand cutia de viteze a monopostului Mercedes a cedat si finlandezul plecat din pole position era obligat sa traga pe dreapta.

Un pole position de care Bottas nu a reusit sa profite, fiind depasit la start de Hamilton si Raikkonen.

Dupa iesirea lui Hamilton de la boxe au inceput problemele si pentru campionul mondial din 2017. Acesta a anuntat prin radio ca simte pierderea puterii motorului in timp ce se afla in duel pentru locul doi cu Ricciardo si Raikkonen.

In cele din urma Hamilton nu doar ca n-a ajuns pe doi, dar s-a vazut depasit de Vettel si a pierdut locul al treilea.

Dupa al doilea pit stop efectuat in turul 53 a urmat abandonul lui Hamilton cu probleme la motor, acesta pierzand sefia in clasamentul general al pilotilor pentru un punct in fata lui Vettel.

Scuderia Ferrari a jucat curat de aceasta data si nu a mai repetat figura cu Barrichello si Schumacher de pe aceeasi pista austriaca, Raikkonen ramanand in fata lui Vettel pana la finalul cursei.

Pana la urma ziua a fost a lui Verstappen, pilotul olandez care a salvat imaginea Red Bull si a adus victoria chiar pe circuitul de casa al echipei austriece. Doar a patra victorie din cariera pentru Verstappen.



Verstappen aduce victoria pentru Red Bull in Austria