Formula 1

Valtteri Bottas castiga in Rusia. Lewis Hamilton, penalizat!

Sursă foto: https://twitter.com/MercedesAMGF1/

Recordul de victorii in Formula 1 detinut de Michael Schumacher ramane in picioare pentru cel putin o perioada.

Aceasta dupa ce Lewis Hamilton n-a reusit sa se impuna, duminica, in Marele Premiu al Rusiei, cursa desfasurata pe circuitul amplasat in parcul olimpic de la Soci.

Victoria a fost obtinuta de finlandezul Valtteri Bottas de la Mercedes, care l-a devansat pe Max Verstappen de la Red Bull cu 7.7 secunde.

Podiumul a fost completat de Lewis Hamilton, dupa ce liderul clasamentului pilotilor a fost penalizat cu zece secunde pentru ca a exersat startul in afara grilei.

Penalizare pe care a ispasit-o in turul 16 din cele 53 programate. “Este ridicol. E o prostie, unde scrie asa ceva in regulament?”, a exclamat Hamilton in momentul intrarii la boxe.

Debutul cursei a fost marcat de incidente, spaniolul Carlos Sainz intrand in zidul de beton, cateva viraje mai in fata Lance Stroll abandonand si el dupa ce a lovit zidul exterior.

Cursa a fost neutralizata cu Safety Car vreme de cinci tururi, dupa care intrecerea a fost reluata cu Hamilton la conducere in fata lui Bottas.

Dupa penalizarea lui Hamilton la conducere a trecut Bottas, finlandezul reusind sa impuna ritmul pana la final in fata lui Verstappen.

Hamilton ramane cu 90 de victorii in cariera si mai are nevoie de una singura pentru a-l egala pe Michael Schumacher la acest capitol.

Rezultate in Marele Premiu al Rusiei

1 Valtteri Bottas Mercedes

2 Max Verstappen Red Bull 7.729s

3 Lewis Hamilton Mercedes 22.729s

4 Sergio Perez Racing Point 30.558s

5 Daniel Ricciardo Renault 47.267s

6 Charles Leclerc Ferrari 61.635s

7 Esteban Ocon Renault 66.352s

8 Daniil Kvyat AlphaTauri 66.777s

9 Pierre Gasly AlphaTauri 89.307s

10 Alex Albon Red Bull 92.474s



Valtteri Bottas castiga in Rusia. Lewis Hamilton, penalizat!