Formula 1

Unde vedem Formula 1 in 2018. Romania in afara tarilor care transmit competitia

Sursă foto: twitter.com

Fanii curselor de Formula 1 au o mare dilema cu doar cateva zile inaintea startului noului sezon competitional in Marele Circ. Formula 1 se vede si in Romania. Drepturile TV au fost achizitionate pe doi ani.

Pana la ora redactarii acestui material nicio televiziune de sport sau generalista din spatiul media romanesc nu achizitionase pachetul de transmisie a curselor de Formula 1 pentru 2018.

Aceasta dupa ce in ultimele doua sezoane canalele Digi Sport si Dolce/Telekom Sport au cumparat la comun optiunea pentru Romania cu antrenamente libere, calificari si cursa.

In aceste conditii, pana la aparitia unei eventuale intentii de cumparare pe ultima suta de metri, asa cum s-a intamplat in 2016 cand existau aceleasi dileme inaintea primei curse, iubitorii Formulei 1 din Romania cauta alternative.

Prima si cea mai la indemana ramane cea a postului german RTL, canal aflat in oferta cablistului RDS in pachetul de baza, care transmite calificarile si cursa la liber pe cablu si satelit.

O alta varianta ar fi postul maghiar M4 receptionat in zona granitei de vest a Romaniei pentru posesorii de antene terestre si satelit. Emisia este la liber DVB-T si DVB-S2 pe satelitul Eurobird 9A 9.0°E.

Exista si posibilitatea ca din acest sezon intreaga actiune din Formula 1 sa fie urmarita online pe noua platforma F1 TV, insa pentru aceasta utilizatorii au nevoie de inregistrate si abonament platit.

Interesant este ca Romania este singura tara din aceasta parte a Europei care nu a achizionat pachetul pentru Formula 1. Toti ceilalti vecini ai nostri vor beneficia de semnal TV din Marele Circ.

Drepturile TV pentru Romania sunt detinute de o companie internationala numita MP Silva, cea care a revandut televiziunilor romanesti pachetul F1 in ultimii ani.

Intre timp la Melbourne au inceput pregatirile pentru prima cursa a sezonului, care va fi live text pe onlinesport.ro duminica dimineata incepand cu ora 8:10. Calificarile sunt programate sambata de la ora 8:00.



Unde vedem Formula 1 in 2018. Romania in afara tarilor care transmit competitia