Formula 1

Unde ar putea ajunge Mick Schumacher daca ramane fara volan in F1

Sursă foto: https://twitter.com/F1Gate/

Fiul septuplului campion mondial Michael Schumacher nu a convins pana acum in Formula 1 si dupa finalul actualului sezon ar putea ramane fara angajament in Marele Circ.

Cum locurile pe grila viitorului sezon s-au completat in proportie de 99%, pentru Mick Schumacher optiunile sunt extrem de limitate.

Cum Mick Schumacher si-a incheiat in acest an colaborarea cu Academia Ferrari, pilotul german este liber sa semneze cu orice alta echipa din Formula 1, fara a mai fi conditionat de relatia cu Scuderia.

Ca informatie de ultima ora aparuta dupa Grand Prix-ul orasului Sao Paolo, Mick Schumacher ar putea deveni pilot de rezerva pentru Mercedes in 2023, daca Haas va anunta incetarea colaborarii cu el dupa ultima cursa a actualului sezon.

“Nu fac niciun secret din faptul ca familia Schumacher este parte a echipei Mercedes si ca il apreciem foarte mult pe Mick atat ca personalitate, cat si ca pilot de curse”, a declarat Toto Wolff, directorul echipei germane in Formula 1.

Michael Schumacher, tatal lui Mick, a revenit in Formula 1 alaturi de Mercedes, in 2010, punand umarul la dezvoltarea monopostului care apoi a dominat competitia in era motoarelor V6 hibrid.

Mick Schumacher a debutat in Formula 1 la echipa Haas in 2021. In primul sezon a avut cea mai slaba masina din competitie, iar in sezonul curent a bifat doua clasari in puncte, primele din cariera. Locul sase in Austria este cel mai bun rezultat obtinut de Mick in Formula 1.

Accidentele de la Jeddah si Monte-Carlo, cand tanarul german a distrus de fiecare data monopostul pilotat le-au intarit celor de la Haas convingerea ca Mick Schumacher nu poate fi privit drept un pilot de baza in viitorul apropiat.



Unde ar putea ajunge Mick Schumacher daca ramane fara volan in F1