Formula 1

Un nou inceput pentru Ferrari

Sursă foto: twitter.com

Scuderia Ferrari si-a prezentat, vineri, monopostul prin care spera sa conteste suprematia celor de la Mercedes in Formula 1.

Pilotii Sebastian Vettel si Kimi Raikkonen vor avea la dispozitie noul model SF70H prin care oficialii echipei de la Maranello astepta primele victorii dupa un an 2016 extrem de secetos.

Dupa trei victorii in 2015, Ferrari spera sa fie una dintre protagonistele campionatului in 2016, insa Scuderia a pierdut pana si batalia pentru locul secund la constructori in fata celor de la Red Bull.

Diferenta fata de campioana Mercedes a fost la finalul sezonului de aproape 400 de puncte, ceea ce pentru Formula 1 se traduce in ani lumina.

Peste iarna in cadrul Scuderiei au avut loc schimbari de personal in posturile de conducere, James Allison parasind echipa pentru a merge la Mercedes in locul lui Paddy Lowe.

In locul acestuia a fost numit Mattia Binotto, fostul sef al diviziei motoare devenind conducatorul departamentului tehnic de la Ferrari. Maurizio Arrivabene a mai primit o sansa in postul de principal al echipei, dar acesta este presat sa livreze rezultate intr-un timp cat mai scurt de timp.

Noul Ferrari va fi testat in premiera vineri dupa-amiaza intr-o sesiune privata pe traseul de casa de la Fiorano.



Un nou inceput pentru Ferrari