Formula 1

Un mexican arunca in aer accidentul lui Schumacher

Un valoros schior mexican, Hubertus von Hohenlohe, fondatorul Federatiei de Schi din aceasta tara, a declarat vineri ca accidentul lui Michael Schumacher nu a fost in afara pistei. Von Hohenlohe, un prieten de-al lui Schumi, a vorbit si despre modul in care fostul pilot obisnuia sa schieze, dand de inteles ca acesta era mai mult decat precaut si avea excelente calitati.

Hubertus von Hohenlohe a aparut eronat zilele trecute ca fiind printre prietenii lui Schumacher care il insoteau la Meribel in momentul fatidicului accident. In varsta de 54 de ani si participant peste o luna la Jocurile Olimpice de la Soci, mexicanul il cunoaste insa bine pe Schumi si stie ce poate pe partie germanul.

"Am schiat de mai multe ori cu el si pot spune ca este un schior magnific, elegant si cu intuitie pe traseu, cu o foarte buna tehnica. Ii dau nota 7 sau 8 din 10, vorbim de schiul amator, dar am vazut putini mai buni ca el. Am observat mereu la el pe partie ca niciodata nu a riscat ca sa ajunga mai repede cu cateva secunde jos. Este foarte prudent. Eu am schiat cu el pe cand era pilot in F1 si atunci isi asuma cele mai mici riscuri", a declarat Hubertus von Hohenlohe pentru ziarul spaniol Marca.

Legat de locul in care Schumi a avut accidentul, schiorul profesionist a spus: "Am vazut imaginile si nu era in afara partiei. Este in loc intre partii cu pietre. Daca a nins proaspat, asa cum se spune, atunci pietrele mici nu erau vizibile. Daca a intrat in acea zona pentru a ajuta pe cineva, ar fi putut prinde una dintre aceste pietre care i-a dat o frana brusca si apoi un impuls de aruncare in fata. Mi s-a intamplat si mie de multe ori. Nenorocirea a fost ca locul in care a aterizat a fost unul periculos."

De ce spuneam ca arunca in aer? Pentru ca acest schior este singurul care aduce in atentie posibilitatea ca accidentul sa nu fi avut loc in afara partiilor, asa cum sustin autoritatile din Meribel. Este exact ceea ce scriam si noi joi, despre cine va purta responsabilitatea in aceasta drama. De asemenea, afirmatiile legate de Schumi si imaginea sa de schior (amator) foarte precaut duc cu gandul ca el a intrat fara sa vrea sau fara sa isi dea seama in zona periculoasa a traseului si a avut ghinion pentru ca nu a vazut pietrele si, asa cum spune si Hubertus von Hohenlohe, ghinionul suprem de a cadea intr-o zona fatala.

Michael Schumacher a suferit duminica un grav accident la schi. Din informatiile de pana acum, el a ajutat o fetita din grupul sau de prieteni sa se ridice din zapada, in zona cu pietre dintre partii. Plecand mai departe, dupa cativa metri a lovit o piatra cu un schi si a fost 'catapultat' in fata cu capul intr-un bolovan. Accidentul a avut loc duminica in jurul orelor 11:00. Casca lui s-a rupt in doua, iar dupa sosirea echipajelor de interventie era deja incoerent. El a fost ridicat in aer dupa 15 minute de la producerea accidentului si a ajuns la spitalul din Grenoble in coma, la ora 12.45. Duminica seara a suferit o operatie pe creier, avand un tramatism pe partea dreapta, iar luni seara o a doua interventie pe partea stanga. El se afla inca in coma indusa, starea sa fiind stabila, dar critica.

Echipamentul sau de schi era inchiriat, se pare ca un schi avusese o legatura prea stransa si este investigat de Politie. Schumi a purtat pe casca o camera video pe care a inregistrat totul, iar imaginile si echipamentul GoPro se afla acum in posesia Parchetului local.Un mexican arunca in aer accidentul lui Schumacher