Formula 1

Un fost campion mondial sare in apararea lui Vettel

Sursă foto: twitter.com

Sebastian Vettel nu a primit doar critici dupa incidentul cu Lewis Hamilton din Azerbaidjan si un fost campion mondial ii tine partea pilotului german de la Ferrari.

Canadianul Jacques Villeneuve, campion mondial in 1997 cu Williams dupa o cursa finala palpitanta la Jerez, cursa in care a avut parte de un incident similar cu Michael Schumacher, spune ca in locul lui Vettel ar fi facut acelasi lucru.

“Incidentul de acum a fost foarte diferit de cel petrecut in 97. Acum ei rulau cu 10 mile pe ora. Bineinteles ca a fost urat, dar Lewis i-a franat in fata. Sunt pilot, am fost si eu pe pista. Daca cineva mi-ar fi facut asa ceva mie, as fi raspuns precum Seb. A fost penalizat cu cea mai mare pedeapsa pe care ar fi putut sa o primeasca dupa noile reguli”, spune Villeneuve.

Canadianul mai crede ca Vettel l-ar fi lovit pe Hamilton din greseala.

“Nu cred ca a incercat sa-l loveasca. Avea o mana pe volan si se uita spre el aratand cu degetul. Intr-un fel sunt bucuros sa vad ca pilotii mai au emotii. Este bine, este distractiv. Avem doi piloti care se lupta pentru campionat, care se enerveaza unii pe altii si pana la urma nicio stricaciune n-a fost produsa. Care e problema? La televizor se vede grozav, este bine sa vezi ca sunt implicati”, a mai spus Villeneuve.



Un fost campion mondial sare in apararea lui Vettel