Formula 1

Un accident violent a oprit cursa de la Imola in Formula 1

Sursă foto: https://twitter.com/F1/

Marele Premiu al Emiliei Romagna de la Imola a fost suspendat cu steag rosu in urma unui accident violent intre George Russell (Williams) si Valtteri Bottas (Mercedes).

Pilotul de la Williams a atins cu rotile din dreapta zona de iarba din exteriorul pistei si a pierdut controlul monopostului la peste 300 km/h.

Masina scapata de sub control de Russell a ajuns direct in monopostul Mercedes pilotat de Bottas si ambii piloti au lovit apoi violent zidul exterior.

Ambii au parasit epavele distruse pe picioare in afara oricarui pericol.

Russell a iesit primul din monopost si s-a dus glont spre Bottas, aflat inca in masina, pentru a-i cere socoteala pentru ca nu si-a pastrat linia si l-a fortat sa traga dreapta.

Britanicul a fost surprins de camerele video lovind cu pumnul in monopostul Mercedes. Un gest care va genera, cu siguranta, numeroase discutii in paddock.

Un incident care a avut loc la putine momente dupa ce Lewis Hamilton iesise si el in decor.

Din fericire pentru campionul mondial, Hamilton a reusit sa dea cu spatele si sa revina in pista cu daune doar la aripa fata.

Sapte locuri a pierdut Hamilton in urma acestui incident, ajungand de pe locul 2 pana pe 9 in cursa.

La momentul intreruperii cursei Max Verstappen (Red Bull) se afla pe prima pozitie, urmat de Charles Leclerc (Ferrari) si Lando Norris (McLaren).

Cursa de la Imola, a doua in 2021, a debutat in conditii de pista uda.



Un accident violent a oprit cursa de la Imola in Formula 1