Formula 1

Surpriza uriasa in calificarile din Bahrain

Sursă foto: twitter.com/MercedesAMGF1

Asteptat de toata lumea pentru a-si trece in cont al treilea pole position in acest sezon, Lewis Hamilton a pierdut primul loc pe grila in Bahrain.

Citește și... Asa am trait Formula 1, Calificarile din Bahrain

Surpriza a fost produsa chiar de coechipierul tripului campion mondial, finlandezul Valtteri Bottas, omul adus sa-l inlocuiasca in 2017 pe germanul Nico Rosberg.

Bottas a raspuns pe finalul secventei decisive a calificarilor, cu un 1:28.769 fabulos prin care l-a devansat pentru doar 23 de miimi pe Hamilton.

Sebastian Vettel a fost cronometrat cu al treilea timp, fiind mai lent cu mai putin de jumatate de secunda in rapot cu Bottas, si germanul de la Ferrari va imparti linia a doua la start cu australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull.

Din linia a treia vor porni Kimi Raikkonen (Ferrari) si Max Verstappen (Red Bull), ceilalti piloti care au incheiat in aceeasi secunda cu detinatorul pole positionului.

Pentru Valtteri Bottas este primul pole position obtinut in Formula 1, in timp ce pentru echipa Mercedes este al 59-lea pole in ultimele 62 de Mari Premii.

Bottas a intrerupt cu aceasta ocazie o serie de sase pole-uri consecutive obtinute de Hamilton.



Surpriza uriasa in calificarile din Bahrain