Formula 1

SuperMax a fost SuperNesimțit (video)

Max Verstappen a refuzat să îi cedeze colegului său, Sergio Perez, locul al șaselea din Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei, lucru care l-ar fi ajutat pe mexican.

Tension after the flag for Max and Checo #BrazilGP #F1 pic.twitter.com/hyEX5OZwa9

Verstappen se afla pe locul al șaselea în ultimul tur, iar Perez pe 7. Un loc 6 pentru mexican i-ar fi asigurat la finalul cursei locul al doilea în clasamentul piloților. Terminând pe 7, Perez se află acum la egalitate cu Leclerc pe locul al doilea la clasamentului piloților, fiecare cu 290 de puncte.

Mai mult, Perez îi cedase anterior în cursă locul său lui Verstappen și primise asigurări că îl va primi înapoi. Ceea ce nu s-a mai întâmplat. 

Iată dialogul:

Inginer: „Max, lasă-l pe Checo să treacă, te rog... Max, ce s-a intâmplat?”.
Verstappen: "V-am spus deja vara trecută, băieți, nu-mi mai cereți asta. Ok? E clar? V-am spus care sunt motivele mele și le susțin."

Inginer către Perez: ”Max te va lăsa să treci. ”
Perez: ”Mulțumesc, băieți”

Inginer către Perez: ”...Ne pare rău pentru asta, Checo. Vom discuta după cursă. ”
Perez: ”A arătat cine este cu adevărat”.

Perez l-a ajutat de nenumărate ori pe Verstappen în curse, cedând locul său sau ținând eroric adversari în spate, așa cum am văzut și ultima cursă din 2021 când Perez s-a luptat cu Hamilton și a pus serios umărul la titlul de campion mondial al colegului său olandez.

Perez are dreptate, Verstappen a arătat cine este, adică un supernesimțit, iar acest gest rămâne de văzut cum se va deconta în viitor.

După cursă, Perez a declarat: „După tot ce am făcut pentru el, sunt dezamăgit, ca să fiu sincer. Nu am idee de ce a procedat așa, am fost foarte surprins. Mi s-a spus în cursă să îl las să treacă și că după aceea voi reveni pe poziția mea”.



SuperMax a fost SuperNesimțit (video)