Formula 1

Statistici interesante inaintea Marelui Premiu al Chinei

Sursă foto: twitter.com/forceindiaf1

Formula 1 revine in actualitate la finalul acestei saptamani cu Marele Premiu al Chinei a doua cursa a sezonului 2017, o intrecere ajunsa la editia cu numarul 14. Calificarile (sambata) si cursa (duminica) vor fi live text pe onlinesport.ro

Constructorul german Mercedes va lua startul 150 in Marele Circ al Formulei 1 la finalul acestei saptamani in Grand Prix-ul Chinei, a doua etapa a sezonului 2017.

Cursa din China ajunsa la editia cu numarul 14 a fost castigata de opt ori pana acum de pilotul aflat in pole position, ceea ce face din calificarile de sambata un punct extrem de important al intregului weekend.

Ferrari a obtinut victoria in prima cursa a sezonului, in Australia, prin Sebastian Vettel, primul pilot in afara celor de la Mercedes care conduce clasamentul general in era motoarelor V6 Turbo. Din 2004 nu s-a mai intamplat ca Ferrari sa castige primele doua curse din sezon.

Cu toate acestea, Mercedes a aratat in calificarile de la Antipozi ca ramane cea mai rapida masina de pe grila in regim de sesiune cronometrata, desi Ferrari a echilibrat mult diferenta comparativ cu sezonul precedent.

De altfel, Mercedes s-a aflat in pole position in 57 din ultimele 60 de curse proframate

Lewis Hamilton, locul doi in Australia, a fost primit de fanii chinezi cu mult entuziasm, iar britanicul l-ar putea egala la Shanghai pe legendarul Alain Prost la numarul de clasari pe podium (106). Lider la acest capitol este Michael Schumacher (155).

Hamilton este cel mai de succes pilot de pe grila actuala in Marele Premiu al Chinei, cursa pe care a castigat-o de patru ori (2008, 2011, 2014, 2015).

Fernando Alonso, celalalt pilot cu o dubla la Shanghai (2005 si 2013), este singurul pilot care a ajuns la final in toate starturile luate pana acum in China. Spaniolul de la McLaren-Honda a fost aproape de a incheia in puncte la Melbourne, dar a abandonat cu doar cateva tururi inaintea finalului.

Interesant este ca in 2016 in Marele Premiu al Chinei s-au inregistrat cele mai multe depasiri din istoria acestei curse (128). Doar Hamilton singur a reusit 18 depasiri, dupa ce a fost nevoit sa plece in cursa de la coada grilei.



Statistici interesante inaintea Marelui Premiu al Chinei