Formula 1

Șoc în Formula 1. Cursa de la Imola a fost anulată!

Sursă foto: https://twitter.com/f1fanatic_tw

Organizatorii campionatului de Formula 1 au anunțat anularea Marelui Premiu din Emilia Romagna programat la finalul acestei săptămâni pe legendarul circuit de la Imola.

Decizia a fost luată din cauza inundațiilor masive din Italia care afectează puternic și regiunea Emilia Romagna.

”Comunitatea Formulei 1 este alături de oamenii și de comunitățile afectate de evenimentele recente din regiunea Emilia-Romagna. De asemenea, vrem să evidențiem serviciile de urgență care fac tot ce le stă în putință pentru a-i ajuta pe cei la nevoie.

”În urma discuțiilor dintre Formula 1, președintele FIA, autoritățile competente, președintele regiunii Emilia-Romagna, primarul orașului și promotorul, am decis că Marele Premiu din Imola nu va mai avea loc.

”Decizia a fost luată pentru că nu este posibil să asigurăm siguranța spectatorilor, echipelor și personalului. Nu ar fi normal să punem și mai multă presiune pe autoritățile locale în aceste vremuri grele”, se arată în comunicatul celor de la F1.

Pe subiectul anulării cursei de la Imola s-a pronunțat și campionul mondial Max Verstappen.

”Siguranța oamenilor și ajutorul acordat celor care au nevoie în aceste momente sunt cele mai importante lucruri.

”Asta ar trebui să fie grija noastră acum. Mi se pare logic să nu aibă loc cursa în astfel de momente”, a anunțat Verstappen.

În aceste condiții următorul Grand Prix de Formula 1 va fi cel de pe traseul stradal din Monte-Carlo, pe 28 mai.Șoc în Formula 1. Cursa de la Imola a fost anulată!