Formula 1

Sergio Perez, prima victorie din cariera in Formula 1

Sursă foto: https://twitter.com/RacingPointF1

La cei 30 de ani ai sai, pilotul mexican Sergio Perez a obtinut, duminica, prima victorie in Marele Circ pe varianta scurta a traseului Sakhir din Bahrain.

Sergio Perez l-a devansat pe francezul Esteban Ocon de la Renault, podiumul fiind completat de Lance Stroll, al doilea echipier de la Racing Point Mercedes.

O victorie fabuloasa pentru Perez in conditiile in care la finalul primului tur ocupa pozitia a 18-a in ierarhia cursei din Bahrain.

Nascut pe 26 ianuarie la Guadalajara, Perez a adunat 191 de starturi in Formula 1 pentru prima victorie care vine cu o cursa inaintea despartirii de Marele Circ.

De trei ori in cariera pilotul mexican se clasase pana acum pe pozitia secunda.

Acesta a debutat in 2011 pentru Sauber, a trecut pe la McLaren in 2013, pentru ca in 2014 sa piloteze pentru Force India, echipa devenita Racing Point din 2018.

Perez nu are un volan pentru 2021, dar si-a exprimat speranta ca din 2022 sa revina in Formula 1.

Russell, de la agonie la extaz

In absenta campionului mondial Lewis Hamilton, infectat cu noul coronavirus, echipa Mercedes a incheiat in afara podiumului.

Gruparea germana a mizat pe tanarul George Russell, un britanic de 22 ani imprumutat de la Williams si care in turul cu numarul 64 se afla la conducerea cursei, dupa ce dominase primele antrenamente libere si fusese al doilea in calificari.

O eroare de strategie la boxe dupa neutralizarea cursei cu Safety Car in urma accidentului produs de Jack Aitken, tocmai inlocuitorul lui Russell la Williams.

Russell a intrat la boxe pentru a schimba pneurile, insa mecanicii i-au pus pe masina anvelopele destinate lui Valtteri Bottas, al doilea in acel moment al cursei.

Dupa un tur Russell era chemat din nou la boxe pentru a corecta eroarea, insa britanicul se vedea aruncat in afara podiumului.

Russell a inceput cursa de revenirea si cand era aproape sa-l prinda din urma pe liderul Perez a fost lovit de ghinion.

O pana de cauciuc l-a fortat pe Russell sa reintre la boxe, fiind aruncat de aceasta data pe locul 15 cu zece tururi ramase pana la final.

Britanicul a recuperat cat se putea de mult in timpul ramas pana la final, clasandu-se in cele din urma pe locul 9.

N-a fost prima victorie din cariera, dar sunt primele puncte pentru George Russell, un pilot despre care vom mai auzi lucruri bune in viitorul Formulei 1.



Sergio Perez, prima victorie din cariera in Formula 1