Formula 1

Sebastian Vettel obtine al 50-lea pole position din cariera

Sursă foto: twitter.com/scuderiaferrari

Pilotul german Sebastian Vettel a obtinut, sambata, cel mai bun timp in calificarile pentru Marele Premiu de Formula 1 al Mexicului. Calificarile au fost live text in aceasta pagina.

Echipierul de la Ferrari a fortat pe ultimul tur cronometrat si a oprit cronometrul la 1:16.488, devansandu-l pentru doar 68 de miimi pe olandezul Max Verstappen.

Acesta din urma a dominat a doua si a treia secventa a calificarilor, fiind aproape de primul pole position al carierei.

“Sunt extrem de suparat. Am pierdut pole-ul pe al doilea si al treilea sector. Cred ca nu am reusit sa aduc pneurile in temperatura”, a declarat Verstappen la interviul luat chiar pe pista de fostul campion mondial Damon Hill.

La randul sau, Vettel a spus ca nu este cea mai rapida masina pe care Ferrari o poate arunca in lupta, dar ca performantele s-au imbunatatit imbucurator pentru Scuderia dupa prima zi de vineri.

Lewis Hamilton, liderul clasamentului pilotilor, a incheiat al treilea sesiunea de calificari.Sebastian Vettel obtine al 50-lea pole position din cariera