Formula 1

Sebastian Vettel castiga autoritar in Singapore. Abandon pentru Lewis Hamilton

Victorie fara drept de apel pe Sebastian Vettel in Marele Premiu al Singapore desfasurat duminica sub lumina reflectoarelor. 

Pilotul de la Ferrari a transformat primul sau pole position in culorile Ferrari in a treia victorie obtinuta la volanul monopostului Scuderiei de la Maranello.

Un succes autoritar obtinut de Vettel in fata fostului sau coechipieri Daniel Ricciardo de la Red Bull-Renault, acesta din urma nereusind in niciun moment sa conteste prima pozitie a germanului.

Podiumul a fost completat de Kimi Raikkonen, al doilea pilot al echipei de uzina Ferrari, care a reusit sa-si pastreze astfel pozitia de la start.

Pentru Vettel este asadar al treilea succes pentru Ferrari, dupa cele obtinute la Sepang in Malaysia si pe Hungaroring in Ungaria, si al 42-lea din intreaga cariera in Formula 1.

Lewis Hamilton, liderul campionatului si campionul mondila en-titre, a fost obligat sa abandoneze in turul 33 din cele 61 programate din cauza unei probleme de ordin mecanic.

In urma cursei din Singapore si cu sase Mari Premii ramase pana la finalul sezonului, Hamilton ramane lider la general, cu 252 puncte, urmat de Rosberg, cu 211 puncte, si Vettel, cu 203 puncte. 

[news-115795]

Startul cursei din Singapore a fost lipsit de incidente, Vettel impunand timpul de referinta in fata principalilor sai urmaritori.

Prima din cele doua neutralizari a venit in turul 13, dupa ce Nico Hulkenberg de la Force India a intrat in zidul de protectie dupa un contact cu Felipe Massa de la Williams.

Vettel, Ricciardo si Raikkonen, primii trei in cursa, au ramas tot pe super softuri dupa primul pit stop, in timp ce pilotii Mercedes, Hamilton si Rosberg, au schimbat pe softuri incercand o strategie diferita.

In turul 27 au aparut problemele pentru Hamilton, monopostul acestuia pierzand puterea propulsorului, pentru ca in turul 33 liderul campionatului sa abandoneze din pozitia a 17-a.

A doua neutralizare s-a produs in turul 37 din cauza unui spectator in stare de ebrietate intrat pe pista printr-o poarta uitata deschisa de organizatori. Vettel a fost cel care a reclamat prin radio prezenta acestuia si oficialii au trimis imediat masina de siguranta pe traseu.

Vettel a profitat si a efectuat al doilea pit stop trecand la randul sau pe softuri, iar in spate ordinea a ramas nemodificata, cu Ricciardo si Raikkonen pe urmatoarele doua pozitii.

Pana la final am mai consemnat abandonul lui Jenson Button, pozitia a 6-a la un moment dat, dupa un duel cu Pastor Maldonado, si duelul pentru ultimul punct pus la bataie intre Romain Grosjean si Felipe Nasr, acesta din urma aducand punctul pentru Sauber.

Saptamana viitoare Marele Circ se muta in Japonia pentru Marele Premiu de la Suzuka. Onlinesport.ro transmite cursa live text duminica dimineata de la ora 8:00.



Sebastian Vettel castiga autoritar in Singapore. Abandon pentru Lewis Hamilton