Formula 1

Schumacher a luat fata lupilor tineri in primele antrenamente de la Monza

Septuplul campion mondial Michael Schumacher a stabilit, vineri dimineata, cel mai bun timp în prima sesiune de antrenamente libere care a deschis practic Marele Premiu al Italiei de la Monza.

Sub un soare generos de început de toamna, echipierul de la Mercedes a oprit cronometrul la 1:25.422 fiind cu 301 miimi de secunda mai rapid decât britanicul Jenson Button de la McLaren-Mercedes.

Echipa Mercedes l-a propus pe locul al treilea pe Nico Rosberg, al doilea reprezentant al sagetilor argintii, care a fost mai lent cu 340 de miimi în raport cu Schumacher.

Fernando Alonso a încheiat sesiunea cu al patrulea timp la volanul monopostului Ferrari. Liderul campionatul a parcurs 22 de tururi si a fost înregistrat cu 1:25.800.

Cu patru minune înaintea finalului sesiunii Alonso a tras drept în primul viraj si a oprit motorul ajungând la boxe pe propriile picioare.

Topul cinci a fost completat de al doilea echipier de la Ferrari, timpul lui Felipe Massa încadrându-se în jumatate de secunda fata de etalonul lui Schumacher.

Prima sesiune de antrenamente libere de la Monza a marcat debutul oficial al unui pilot chinez în Formula 1, Ma Qing Hua terminând asa cum era de asteptat cu ultimul timp. Important pentru pilotul Hispania sunt tururile acumulate, 26 la numar, tururi care se adauga la experienta pe care încearca sa o acumuleze la cel mai înalt nivel.Schumacher a luat fata lupilor tineri in primele antrenamente de la Monza