Formula 1

Scandal in F1: Verstappen a sarit sa-l bata pe Ocon (video)

Sursă foto: twitter.com/f1

S-au incins spiritele in Formula 1 dupa Marele Premiu al Braziliei castigat de Lewis Hamilton duminica seara, succes care a adus al cincilea titlu consecutiv la constructori pentru Mercedes.

Olandezul Max Verstappen de la Red Bull a fost protagonistul unui incident mai putin placut dupa incheierea cursei, cand l-a imbrancit nervos pe francezul Esteban Ocon de la Force India.

Motivul? In turul 44 din cele 71 programate Ocon l-a atins din spate pe Verstappen si l-a aruncat pe acesta in afara pistei, incident care a dus la pierderea primului loc de catre olandez.

La revenirea pe circuit Verstappen i-a aratat degetul mijlociu lui Ocon, aflat si el oprit pe cealalta parte a pistei, iar la final n-a lipsit mult ca cei doi sa se ia la bataie.

"Un comportament de nebun", asa a catalogat Ocon gestul violent al lui Verstappen, care la randul sau il numise prin radio "idiot" pe francez.

FIA l-a sanctionat pe Verstappen cu doua zile de munca in folosul comunitatii, pe care trebuie sa le ispaseasca in urmatoarele sase luni.

De la incidentul dintre Michael Schumacher si David Coulthard petrecut la Spa-Francorchamps n-am mai vazut ceva asemanator in Formula 1. Video extern aici.



Scandal in F1: Verstappen a sarit sa-l bata pe Ocon (video)