Formula 1

Sarbatoare in Olanda. Verstappen castiga al doilea an consecutiv cursa de acasa

Sursă foto: https://twitter.com/redbullracing/

Campionul mondial Max Verstappen a demonstrat o data in plus ca nu are rival in actualul sezon de Formula 1.

Pilotul echipei Red Bull Racing a castigat cu plecare din pole position Marele Premiu al Olandei desfasurat la Zandvoort, pe coasta Marii Nordului.

In pofida celor trei intrari la boxe pentru schimbul de pneuri, Verstappen s-a distrat cu ceilalti competitori care au incercat sa-i conteste suprematia pe pista de acasa.

Verstappen s-a impus in final in fata britanicului George Russell de la Mercedes, podiumul fiind completat de Charles Leclerc de la Ferrari.

Scuderia de la Maranello s-a facut din nou de ras cu doua gafe de amatori la primul pit stop programat pentru spaniolul Carlos Sainz.

Spaniolul a incheiat al cincilea in cursa, dar in clasamentul final s-a vazut retrogradat pe opt din cauza unei penalizari de cinci secunde.

Lewis Hamilton s-a clasat al patrulea dupa o eroare de strategie aparuta in turul 55 din cele 72 programate.

Cursa a fost neutralizata cu Safety Car dupa abandonul lui Valtteri Bottas (Alfa Romeo) cu monopost oprit pe linia de start sosire.

Din grupul de frunte doar Hamilton a ales sa ramana in pista cu pneurile hard incaltate ceva mai devreme in cursa.

Verstappen, Russell si Sainz au trecut pe softuri, iar Hamilton a devenit victima sigura in fata celor trei la reluarea cursei.

Primul care l-a luat la mana rapid pe septuplul campion mondiala a fost Verstappen, acesta trecand de Hamilton inca din primii metri de steag verde.

A urmat Russell care si-a jucat separat cartea fata de colegul sau spre frustrarea britanicului.

In cele din urma la reactivarea DRS-ului Hamilton avea sa fie depasit si de Leclerc.

Pentru Verstappen victoria de la Zandvoort este a doua consecutiva de la revenirea circuitului olandez in Marele Circ si totodata a 30-a din cariera.

Olandezul se indreapta cu pasi mari spre al doilea titlu mondial consecutiv, in conditiile in care Leclerc, singurul care ar putea sa-i puna probleme, pierde teren vizibil in termeni de rezultate.



Sarbatoare in Olanda. Verstappen castiga al doilea an consecutiv cursa de acasa