Formula 1

Rosberg castiga in fata lui Hamilton acasa la Red Bull

Echipa Mercedes si-a luat revansa dupa infrangerea din Canada si prestatia mai putin reusita din calificarile austriece, reusind dubla cu Nico Rosberg invingator si Lewis Hamilton clasat al doilea in Marele Premiu al Austriei de pe circuitul de casa al celor de la Red Bull. Valtteri Bottas a incheiat pe ultima treapta a podiumului si a adus un nou rezultat pozitiv pentru Williams.
Rezultate: Apasati aici pentru a vedea rezultatele Marelui Premiu al Austriei.

In urma acestui succes Rosberg si-a majorat avansul din fruntea clasamentului pilotilor la 29 de puncte, iar pentru Hamilton nu ramane decat sa pregateasca urmatoarele curse pentru a incerca sa limiteze ecartul care-l desparte in prezent de coechipierul sau.

Massa a avut parte de o plecare foarte buna din grila, brazilianul reusind sa-si apere prima pozitie obtinuta in calificari. Mai in spate, Rosberg l-a depasit inaintea primului viraj pe Bottas, dar finlandezul avea sa revina si recastigandu-si locul doi.

Cel mai bun start I-a apartinut lui Hamilton, pilotul britanic de la Mercedes trecand la pas de Raikkonen si Ricciardo imediat dupa stingerea luminilor verzi. Pana in primul viraj, Hamilton a mai facut o “victima”, pentru ca in al doilea viraj sa ajunga deja pe cinci in spatele lui Alonso. 

A fost doar o chestiune de viraje pana cand pilotul spaniol de la Ferrari sa fie depasit, astfel ca la intrarea in turul doi din cele 71 programate Hamilton ajungea in spatele coechipierului sau, Rosberg, in pozitia a patra.

Massa a dictat ritmul si cele patru monoposturi propulsate de Mercedes s-au distantat de restul competitorilor ruland in timpi aproximativi egali.

Brazilianul a pierdut sefia in urma primei intrari la boxe, in turul 15, iar la iesirea pe pista nu a reusit sa reziste atacurilor venite din partea lui Rosberg si Hamilton, piloti care schimbasera anterior primul set de gume.

Sergio Perez, mexicanul de la Force India-Mercedes, a ramas la conducere datorita unei strategii diferite, conducere pe care avea sa o cedeze in turul 29 cand gumele sale soft ajunsesera la un grad ridicat de uzura. Rosberg urca astfel la conducerea cursei, urmat indeaproape de Bottas si Hamilton.

Pentru Sebastian Vettel cursa din Austria avea sa se sfarseasca in turul 37, cvadruplul campion mondial abandonand din ultima pozitie. Vettel avusese probleme inca din calificari, cand s-a clasat pe 13, iar in turul 2 al cursei a pierdut transmisia motorului si ajuns in ultima pozitie la un tur in urma primilor clasati.

Moment istoric pentru Scuderia Ferrari incepand cu turul 44, cand Fernando Alonso a ramas la conducerea cursei dupa intrarea pilotilor aflati in fata sa pentru al doilea schimb.

Dupa doar patru tururi dublul campion mondial a fost nevoit sa intre si el la standuri si povestea frumoasa s-a incheiat pentru echipa de la Maranello, ibericul revenind in pista pe pozitia a sasea.

In aceste conditii la sefia cursei revenea Rosberg, urmat de Hamilton, Bottas, Perez si Massa. Ordinea avea sa se mentina pana la final, cand Rosberg a obtinut victoria cu un avans de 1.9 secunde in fata coechipierului sau. Bottas a completat podiumul.

Doar trei piloti nu au reusit sa ajunga la final: Kvyat, Vettel si Vergne.



Rosberg castiga in fata lui Hamilton acasa la Red Bull