Formula 1

Revenire oficiala pentru Kubica in Formula 1

Sursă foto: twitter.com/williamsracing

Polonezul Robert Kubica va urca din nou la volanul unui monopost de Formula 1 in 2019 la opt ani distanta de la accidentul care i-a intrerupt promitatoarea cariera.

Kubica, acum in varsta de 33 ani, a fost confirmat de echipa Williams ca pilot titular pentru sezonul 2019 al Marelui Circ.

Acesta va face echipa cu debutantul britanic George Russell.

“Din punctul de vedere uman inteleg ca este o poveste pe care probabil nimeni nu o va crede. Probabil singurul care nu a cedat niciodata am fost eu si cei de langa mine. Aceasta mai arata ca nimic nu e imposibil”, a spus Kubica.

Pilotul polonez a scapat ca prin minune cu viata dintr-un accident de raliu in Italia, dar a suferit rani severe la mana dreapta, pe care o poate folosi doar partial.

Primele semne ale revenirii lui Kubica au aparut in 2017, cand polonezul a testat de mai multe ori alaturi de Renault, pentru ca in 2018 sa primeasca rolul de pilot de teste la Williams.

Kubica a luat startul in 76 de curse, a obtinut o victorie, 12 clasari pe podium si un pole position.Revenire oficiala pentru Kubica in Formula 1