Formula 1

Reactii virulente dupa accidentul lui Grosjean in Bahrain. Hamilton, Vettel si Ricciardo au ridicat vocea

Sursă foto: https://twitter.com/Charles_Leclerc/

Romain Grosjean a scapat cu zile dintr-un accident teribil petrecut, duminica, in debutul Marelui Premiu de Formula 1 al Bahrainului.

Aruncat in barierele de protectie din exterior dupa un contact cu alt monopost, Grosjean a iesit pe picioare dintr-o masina care pur si simpul s-a sectionat de la jumatate.

In urma impactului monopostul Haas a fost cuprins de flacari.

“Nu am mai văzut atâtea flăcări şi un astfel de impact. Romain a început singur să iasă din maşină, ceea ce este uimitor după un astfel de impact”, a declarat Alan van der Merwe, soferul masinii medicale de la circuitul Sakhir.

Despre accidentul de duminica a vorbit si campionul mondial Lewis Hamilton.

“Riscul pe care ni-l asumăm nu este o glumă, asta celor dintre voi care uitaţi că noi ne punem viaţa în pericol pentru acest sport şi pentru ce iubim să facem. Mulţumiri FIA pentru paşii imenşi făcuţi pentru ca Romain să plece din acel loc în siguranţă”, a scris acesta pe retelele de socializare.

Daniel Ricciardo s-a aratat dezgustat de reluarile repetate pe care producatorii cursei din Bahrain au ales sa le prezinte cu momentul accidentului in luna pauza care a urmat opririi cursei.

“Vreau sa-mi exprim dezgustul si dezamagirea fata de oficialii Formulei 1.

“Felul in care incidentul lui Grosjean a fost transmis in mod repetat a fost o lipsa de respect pentru familia lui si pentru toate familiile care privesc”, a declarat Ricciardo pentru postul olandez Ziggo.

Cvadruplul campion mondial Sebastian Vettel a ridicat discutia despre barierele de protectie ale circuitului Sakhir si modul in care acestea au cedat la impactul monopostului pilotat de Romain Grosjean.

“Nu prea m-am uitat la imagini, pentru ca nu am vrut, dar cel mai important este ca el a iesit de acolo. Nu stiu cum, ca sa fiu sincer, dar in mod evident acele bariere n-ar fi trebuit sa cedeze asa cum au facut-o”, a comentat Vettel incidentul de duminica.

“E bine sa stim ca masinile sunt mai sigure decat erau in trecut, dar bariera n-ar trebui sa cedeze si masina n-ar trebui sa fie cuprinsa de flacari la o asemenea maniera”, a adaugat pilotul care se va desparti de Ferrari dupa ultima cursa din acest an.

F1 a anuntat ca va deschide o investigatie pentru a intelege ce poate fi inteles din acest teribil incident, a anuntat Ross Brawn, boss-ul Marelui Circ.

Acesta i-a felicitat pe toti cei care au raspuns de o maniera exemplara pentru a-l ajuta pe Romain Grosjean.

Pilotul francez s-a ales cu mai multe arsuri la maini si picioare, fiind puternic zguduit de impactul produs.

Imaginile cu monopostul Haas sectionat pe jumatate au facut rapid inconjurul lumii, in memoria fanilor Formulei 1 revenind episoade tragice din trecut.

Din fericire, acum incidentul n-a avut urmari pentru viata pilotului. Grosjean a fost vizitat in spital chiar si de Jean Todt, presedintele FIA.



Reactii virulente dupa accidentul lui Grosjean in Bahrain. Hamilton, Vettel si Ricciardo au ridicat vocea