Formula 1

Reactia lui Leclerc dupa ratarea primei victorii in Formula 1

Sursă foto: https://twitter.com/ScuderiaFerrari/

La doar 21 ani, monegascul Charles Leclerc a fost la zece tururi distanta de obtinerea primului succes in Marele Circ.

Leclerc a plecat din pole position in Marele Premiu al Bahrainului si a condus autoritar cursa pana cu zece tururi inaintea finalului.

O problema la sistemul de recuperare a energiei (MGU-H) a facut ca Leclerc sa fie inghitit de rivalii de la Mercedes, Lewis Hamilton si Valtteri Bottas.

In cele din urma, profitand de neutralizarea cursei in ultimele tururi, Leclerc s-a clasat pe trei si a obtinut primul podium al carierei.

“Bineinteles ca sunt extrem de dezamagit, la fel ca intreaga echipa, dar se intampla de-a lungul unui sezon”, a spus Leclerc.

Acesta a comentat si clasarea in extremis pe podium.

“Am fost norocosi intr-o situatia foarte ghinionista. Sunt bucuros ca a venit acel Safety Car la final, pentru ca altfel as fi terminat mult mai jos”, a mai spus Leclerc.

Ferrari a avut parte de un weekend perfect in Bahrain si se indrepta spre o dubla. Problemele mecanice ale lui Leclerc si eroarea comisa de Sebastian Vettel dupa pierderea duelului cu Hamilton au facut ca totul sa se transforme intr-o cosmar pentru echipa de la Maranello.Reactia lui Leclerc dupa ratarea primei victorii in Formula 1