Formula 1

Rasturnare de situatie. Alonso si-a recastigat la masa verde locul in Grand Prix-ul Statelor Unite

Sursă foto: https://twitter.com/AlpineF1Team/

Fernando Alonso a fost descalificat dupa o contestatie a echipei Haas la finalul Marelui Premiu de Formula 1 al Statelor Unite desfasurat pe Circuitul Americilor din Austin, Texas.

Dublul campion mondial incheiase cursa pe locul sapte, dar a ajuns in cele din urma pe pozitia a 15-a dupa o penalizare cu 30 de secunde.

Echipa Alpine a contestat decizia si a avut castig de cauza, astfel ca lui Alonso i-a fost dat inapoi locul sapte, unul extrem de important in economia luptei din ierarhia constructorilor.

Ce s-a intamplat in realitate? Spaniolul de la Alpine a intrat in acrosaj cu Lance Stroll de la Aston Martin si a fost nevoit sa intre la boxe pentru a schimba partea frontala a masinii, mai precis eleronul fata.

Revenit in cursa, Alonso a pierdut pe final de intrecere oglinda dreapta, care pur si simplu a zburat la capatul unui palier de mare viteza.

Cei de la Haas au sustinut ca monopostul pilotat de Alonso a reprezentat un pericol pentru integritatea celorlalti participanti in cursa si au avut castig de cauza.

De penalizarea lui Alonso au profitat Sebastian Vettel (locul 7 dupa actualizarea clasamentului), Kevin Magnussen de la Haas, Yuki Tsunoda si Esteban Ocon, coechipierul lui Alonso la Alpine. Francezul a prins ultimul punct disponibil.

Acum, dupa noua decizie, Vettel a revenit pe opt, Magnussen pe noua si Tsunoda pe zece. Lasat in afara punctelor este chiar coechipierul lui Alonso, francezul Ocon.



Rasturnare de situatie. Alonso si-a recastigat la masa verde locul in Grand Prix-ul Statelor Unite