Formula 1

Raikkonen pleaca de la Ferrari, dar ramane in Formula 1

Sursă foto: twitter.com/

Pilotul finlandez Kimi Raikkonen se desparte de Scuderia Ferrari la finalul actualului sezon competitional, dar inca nu-si ia adio de la Marele Circ.

In varsta de 38 ani, Raikkonen isi termina contractul cu Ferrari si nu a primit inca o prelungire, asa cum se specula inainte de Marele Premiu al Italiei.

Pole position-ul obtinut la Monza a prelungit suspansul in cazul lui Raikkonen, dar cursa dezamagitoare in care a fost depasit si invins de Lewis Hamilton i-a convins pe sefii Scuderiei ca vremea lui Kimi a apus si ca trebuie adus sange proaspat in echipa.

Raikkonen nu paraseste insa Formula 1 si va continua la Sauber, echipa pentru care a semnat un contract pe doi ani, anunta BBC.

Astfel, pilotul finlandez care a adus ultimul titlu pentru Ferrari in 2007 va concura pana la 40 de ani in Formula 1 si, cel mai probabil, se va retrage de la echipa pentru care debuta in 2001.

Ferrari a confirmat ca monegascul Charles Leclerc (20 ani), actualmente pilot la Sauber, va fi inlocuitorul lui Raikkonen.

Leclerc va fi cel mai tanar pilot al Scuderiei din 1961 incoace.



Raikkonen pleaca de la Ferrari, dar ramane in Formula 1