Formula 1

Raikkonen despre plecarea de la Ferrari: “N-a fost decizia mea”

Sursă foto: twitter.com/

Kimi Raikkonen se desparte de Ferrari la finalul actualului sezon competitional, dar va continua in Marele Circ la Sauber, echipa din esalonul secund al Formulei 1.

Finlandezul care a adus in 2007 ultimul titlu mondial pentru Scuderia de la Maranello a vorbit, joi, intr-o conferinta de presa inaintea Grand Prix-ului din Singapore despre plecarea de la Ferrari.

“Asta se intampla. Nu tine de mine si nu a fost decizia mea. Acesta e pana la urma deznodamantul si cel putin avem unul”, a comentat Raikkonen in stilul glacial care I-a devenit marcat inregistrata de-a lungul anilor.

Locul lui Raikkonen la Ferrari va fi luat de tanarul monegasc Charles Leclerc (20 ani), in prezent pilot la Sauber, unul dintre protejatii lui Nicolas Todt, fiul presedintelui FIA Jean Todt.

Intrebat daca este fericit sa continue la o echipa cu un potential de performanta redus, asa cum este Sauber in prezent, Raikkonen a raspuns sec: “De ce nu? Am vrut sa merg acolo. De ce faceti lucrurile atat de complicate?”.

Vizibil iritat de tirul intrebarilor, Raikkonen a raspuns ironic atunci cand a fost intrebat daca in continuare concureaza de placere in Formula 1: “Nu, de fapt nu o fac de placere”.

Raikkonen a adunat 20 de victorii in cele 285 de starturi in Formula 1, avand la activ 100 de clasari pe podium si 18 plecari din pole position, ultima chiar in acest an la Monza.

Ultima victorie obtinuta de Raikkonen dateaza din Marele Premiu al Australiei (2013), cand acesta s-a impus la volanul unui Lotus Renault. Pentru Ferrari n-a mai castigat din Marele Premiu al Belgiei (2009).Raikkonen despre plecarea de la Ferrari: “N-a fost decizia mea”