Formula 1

Propunere pentru anualarea sezonului de Formula 1

Sursă foto: https://twitter.com/Astoraka/

Max Mosley, fostul presedinte al Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), considera ca sezonul 2020 de Formula 1, inca neinceput din cauza pandemiei de coronavirus, ar trebui sa fie anulat.

Pana acum au fost anulate si amanate noua dintre cele 22 de curse anuntate in calendarul pentru 2020 din cauza crizei de coronavirus.

“Nu exista nicio garantie ca se va putea concura din nou in iulie. Este aceeasi stare de incertitudine. Daca se va anula intregul sezon, atunci va fi mai clar pentru echipe si organizatorii de Mari Premii, care vor avea timp sa ia masuri pentru viitor”, a declarat Mosley pentru agentia DPA, citata de cotidianul belgian Le Soir.

Acum in varsta de 80 ani, Max Mosley a condus FIA intre 1993 si 2009, fiind fortat sa renunte dupa un scandal sexual.

Pe de alta parte, Jean Todt (actualul presedinte al FIA) ramane increzator ca in acest an se vor putea disputa curse de Formula 1.

“Sa organizam intre 15 si 18 curse in acest sezon mi se pare un scenariu optimist, dar nu imposibil de urmat. Totul depinde de momentul in care vom putea relua. Spre exemplu, daca vom incepe in iulie sau august, pana in decembrie avem la dispozitie cinci sau sase luni”, a declarat Todt.

Sezonul de Formula 1 ar fi trebuit sa debuteze pe 15 martie in Australia.

Cea mai recenta cursa amanata este Marele Premiu al Canadei programat pe 14 iunie la Montreal.



Propunere pentru anualarea sezonului de Formula 1