Formula 1

Primele reactii ale lui Verstappen si Hamilton dupa incredibila lupta pentru titlul mondial

Sursă foto: twitter.com/f1

Max Verstappen a cucerit titlul mondial dupa victoria obtinuta in Abu Dhabi cu depasirea rivalului Lewis Hamilton in chiar ultimul tur din cele 58 programate in finala sezonului de Formula 1.

O cursa care a inceput cu Lewis Hamilton ofensiv si la conducerea ostilitatilor, britanicul ruland spre al optulea titlu mondial din cariera cand un incident banal de cursa a dat peste cap toate planurile celor ed la Mercedes.

La cei 24 de ani ai sai, Max Verstappen a obtinut primul titlu mondial din cariera pentru o diferenta de doar opt puncte.

“Este incredibil. Am luptat toata cursa pentru a avea acea oportunitate in ultimul tur. Am crampe la picioare, e o nebunie.

“In sfarsit am avut parte de putin noroc. Sergio la randul sau a facut o treaba grozava, este un coleg minunat”.

“Lewis este un pilot grozav, un competitor incredibil. Se putea termina altfel si pentru mine astazi, dar vom reveni anul urmator si o vom lua de la capat”, a fost prima declaratie oferita de Verstappen dupa castigarea titlului mondial.

Hamilton a avut nevoie de minute bune pentru a-si veni in fire dupa ratarea titlului cu numarul opt. Consolat de Angela, trainerul sau personal, si de tatal sau, Lewis a aparut in cele din urma la interviul luat de fostul campion mondial Jenson Button.

Septuplul campion mondial a vorbit in cuvinte putine si s-a retras in paddock, in timp ce la Red Bull petrecerea era in toi.

“In primul rand vreau sa-l felicit pe Max si echipa lui, am facut o treaba fantastica in acest sezon.

“Sunt mandru de echipa mea. Am dat totul in aceasta parte finala a sezonului in special”, a spus Hamilton.



Primele reactii ale lui Verstappen si Hamilton dupa incredibila lupta pentru titlul mondial