Formula 1

Prima zi a testelor de iarna de la Barcelona. Lui Sebastian Vettel i s-a facut rau dupa sesiunea foto

Sursă foto: https://twitter.com/ScuderiaFerrari

Lunga pauza de iarna a luat sfarsit pentru iubitorii Formulei 1 odata cu prima aparitie pe circuit a monoposturilor sezonului 2020.

Circuitul Montmelo de langa Barcelona programeaza incepand de miercuri prima dintre sesiunile testelor din presezon.

Sebastian Vettel a tinut capul de afis dupa ce a disparut rapid de la circuit dupa sesiunea foto. Germanul trebuia sa piloteze in prima zi noul Ferrari SF1000, dar a acuzat o stare de rau si a fost inlocuit cu monegascul Charles Leclerc. Acesta era programat sa urce la volan abia joi.

Echipele Haas si Alfa Romeo, ambele motorizate de Ferrari, si-au lansat in cursul diminetii noile monoposturi chiar pe linia boxelor.

La circuit este prezent si multiplul campion mondial Lewis Hamilton, acesta urmand a lua in primire monopostul Mercedes in cursul sesiunii de dupa-amiaza.

Valtteri Bottas a pilotat pentru echipa campioana la prima aparitie din 2020.

La capitolul noutati de retinut trecerea polonezului Robert Kubica de la Williams in postura de pilot de teste pentru Alfa Romeo, respectiv aparitia lui Esteban Ocon pentru Renault in locul lui Nico Hulkenberg.

In 2020 avem si o schimbare oficila pe grila, echipa Toro Rosso devenind Alpha Tauri.

Noul sezon de Formula 1 debuteaza pe 15 martie la Melbourne, Australia, iar pilotii au la dispozitie doar sase zile de teste oficiale pentru a pune la punct toate reglajele in vederea startului de campionat.



Prima zi a testelor de iarna de la Barcelona. Lui Sebastian Vettel i s-a facut rau dupa sesiunea foto