Formula 1

Prima victorie in Formula 1 pentru George Russell

Sursă foto: https://twitter.com/MercedesAMGF1/

Pilotul britanic George Russell a castigat, duminica, Marele Premiu de Formula 1 de la Sao Paolo (Brazilia) si a bifat astfel prima victorie din cariera in Marele Circ.

Russell l-a devansat la final pe titratul sau coechipier de la Mercedes, este vorba de Lewis Hamilton, septuplul campion mondial ramanand fara victorie in 2022, cu o etapa ramasa de disputat din actualul campionat.

Pentru echipa Mercedes victoria obtinuta de Russell la Interlagos pe circuitul Jose Carlos Pace este prima din 2022.

Podiumul din Brazilia a fost completat de spaniolul Carlos Sainz (Ferrari).

Au mai incheiat in puncte Charles Leclerc (Ferrari), Fernando Alonso (Alpine), Max Verstappen (Red Bull), Sergio Perez (Red Bull), Esteban Ocon (Alpine), Valtteri Bottas (Alfa Romeo) si Lance Stroll (Aston Martin).

Trei piloti au abandonat intrecerea de la Sao Paolo: Daniel Ricciardo si Lando Norris (ambii de la McLaren), respectiv Kevin Magnussen (Haas).

Finalul sezonului va avea loc pe 20 noiembrie la Abu Dhabi in Emirate, pe circuitul Yas Marina.

Max Verstappen este campion mondial pentru al doilea an consecutiv, iar Red Bull a cucerit titlul la constructori pentru prima data in era motoarelor V6 hibrid.

In etapa finala miza locului doi la piloti va tine capul de afis, Leclerc si Perez aflandu-se la egalitate de puncte (290).

De asemenea, locul secund la constructori este disputat de Ferrari si Mercedes, cele doua echipe rivale fiind despartite de 19 puncte in favoarea Scuderiei de la Maranello.



Prima victorie in Formula 1 pentru George Russell