Formula 1

Pole position pentru Raikkonen la Monza cu un nou record al circuitului

Sursă foto: twitter.com/f1

Pilotul finlandez Kimi Raikkonen a stabilit un nou record al legendarului circuit de la Monza in calificarile Marelui Premiu al Italiei si va pleca, duminica, din prima pozitie a grilei de start in cursa care va fi live text pe onlinesport.ro

Echipierul de la Ferrari a oprit cronometrul la 1:19.119 si intra in istorie pentru cel mai rapid tur efectuat vreodata in Formula 1.

Sebastian Vettel, colegul lui Raikkonen la Ferrari, a incheiat pe pozitia secunda la 161 de miimi, astfel ca la startul cursei prima linie va fi una suta la suta rosie.

Lewis Hamilton, liderul clasamentului pilotilor, a fost al treilea in calificari, cu 175 de miimi intarziere in raport cu Raikkonen.

Hamilton are 17 puncte avans in fata lui Vettel in lupta pentru titlul mondial din acest an.

Pentru Raikkonen este primul pole position al sezonului, iar pilotul care in 2007 aducea ultimul titlu mondial pentru Scuderia de la Maranello nu s-a mai aflat in prima pozitie la startul unei curse de la Grand Prix-ul din Monaco in 2017.

Raikkonen devine cel mai varstnic pilot care obtine un pole position de la Nigel Mansell in 1994. Kimi are 38 ani si 320 de zile, in timp ce Mansell avea 41 ani la Marele Premiu al Australiei din 1994.

Ferrai nu mai reusise o dubla in calificarile de la Monza din 2000, cand Michael Schumacher si Rubens Barrichello monopolizau prima linie la start.



Pole position pentru Raikkonen la Monza cu un nou record al circuitului