Formula 1

Pole position pentru Max Verstappen în Bahrain. Ferrari a mutat strategic în perspectiva cursei

Sursă foto: https://twitter.com/redbullracing

Campionul mondial Max Verstappen a fost cel mai rapid pilot în calificările Marelui Premiu din Bahrain și va pleca din prima poziție a grilei de start în cursa de duminică (17:00).

Max Verstappen a oprit cronometrul la 1:29.708 și l-a devansat pe coechipierul Sergio Perez pentru 138 de miimi.

Așadar, o primă linie Red Bull Racing la startul cursei de duminică, echipa care a cucerit titlul mondial la constructori în 2022 fiind urmată de rivala Ferrari.

Charles Leclerc a încheiat al treilea sesiunea de calificări (+0.292), după o decizie cel puțin bizară de a nu mai ieși pe circuit pentru ultimul tur cronometrat.

Monegascul a fost primul care s-a retras la boxe în ceea ce pare a fi o mutare strategică pentru a miza pe gume cât mai proaspete în prima parte a cursei.

La fel a procedat și dublul campion mondial Fernando Alonso, surpriza plăcută a începutului de sezon alături de echipa Aston Martin.

Spaniolul s-a mulțumit cu poziția a cincea, în spatele conaționalului Carlos Sainz (Ferrari), dar în fața celor doi echipieri de la Mercedes, George Russell și Lewis Hamilton.

Alonso fusese cel mai rapid în ultimele antrenamente libere de sâmbătă, când l-a devansat pe Verstappen pentru doar cinci miimi de secundă!

Pentru Verstappen este al 21-lea pole position din carieră și al doilea obținut pe circuitul Sakhir din Bahrain.

Olandezul a mai plecat primul în cursa din 2021, pe care însă a încheiat-o pe poziția secundă.



Pole position pentru Max Verstappen în Bahrain. Ferrari a mutat strategic în perspectiva cursei