Formula 1

Pole position pentru Leclerc în Las Vegas

Sursă foto: https://twitter.com/ScuderiaFerrari

Monegascul Charles Leclerc a stabilit cel mai bun timp în calificări și va fi primul pe grilă la startul cursei din Las Vegas de duminică, ora 8:00 în România. 

Cronometrat cu timpul de 1:32.726, Charles Leclerc l-a devansat pe campionul mondial Max Verstappen de la Red Bull Racing, pilot mai lent cu aproape patru zecimi. 

Podiumul din calificările cursei din Las Vegas a fost completat de britanicul George Russell de la Mercedes. Acesta a fost devansat de Verstappen pentru doar opt miimi de secundă. 

”Desigur, sunt fericit pentru primul loc în Las Vegas. Evident că este un eveniment incredibil și să pornești din pole mâine este minunat. Cu toate acestea, sunt un pic dezamăgit de tururile mele din Q3. Nu am făcut o treabă suficient de bună, dar a fost suficient pentru primul loc, așa că asta e tot ce avem nevoie”, a declarat Leclerc. 

Pentru mongesc este al 23-lea pole din carieră. 

În mod normal al doilea loc ar fi trebuit să-i revină spaniolului Carlos Sainz, însă pilotul de la Ferrari a primit o penalizare de zece locuri pe grilă pentru incidentul din primele antrenamente de vineri. 

Piloți precum Lewis Hamilton (Mercedes), Sergio Perez (Red Bull) sau Daniel Ricciardo (AlphaTauri) nu au prins un loc în a treia secvență a calificărilor. 

În acesta condiții topul zece a fost completat de Pierre Gasly (Alpine), Alexander Albon (Williams), Logan Sargeant (Williams), Valtteri Bottas (Alfa Romeo), Kevin Magnussen (Haas) și Fernando Alonso (Aston Martin). Pole position pentru Leclerc în Las Vegas