Formula 1

Pole position pentru Hamilton in Statele Unite cu nou record al circuitului

Sursă foto: twitter.com/MercedesAMGF1

Lewis Hamilton va pleca din prima pozitie a grilei de start, duminica, in cursa Marelui Premiu de Formula 1 al Statelor Unite.

Aceasta dupa ce pilotul britanic de la Mercedes a stabilit cel mai bun timp in calificari, la 1:32.237, corectand cu aceasta ocazie recordul treseului de la Austin, statul american Texas.

Hamilton l-a devansat cu doar 61 de miimi de secunda pe germanul Sebastian Vettel de la Ferarri si cu alte 70 de miimi pe finlandezul Kimi Raikkonen, al doilea pilot al Scuderiei de la Maranello.

Raikkonen va porni din prima linie a grilei alaturi de Hamilton, dupa ce Vettel a primit o penalizare de trei locuri pe grila ca urmare a incalcarii regulamentului in ceea ce priveste drapelul rosu in timpul antrenamentelor libere de vineri.

Asadar, Vettel va fi al cincilea pe grila de start duminica si are nevoie de un rezultat cat mai strans pentru a prelungi suspansul in ceea ce priveste lupta pentru titlul mondial in Formula 1.

Hamilton poate deveni pentru a cincea oara in cariera campion mondial inca de la Austin in functie de jocul rezultatelor. Britanicul trebuie sa-l devanseze cu opt puncte pe Vettel pentru a inchide lupta cu trei curse ramase pana la finalul sezonului.

Vedeti aici toate calculele pentru titlul mondial.

Cursa din Statele Unite va fi live text pe onlinesport.ro duminica seara cu incepere de la ora 21:10.Pole position pentru Hamilton in Statele Unite cu nou record al circuitului