Formula 1

Pole position pentru Hamilton in China cu nou record al circuitului

Sursă foto: twitter.com/MercedesAMGF1

De trei ori a fost corectat, sambata, in calificari, recordul circuitului de la Shanghai in Formula 1 stabilit de Michael Schumacher in 2004, iar in cele din urma britanicul Lewis Hamilton a impus timpul de referinta si pentru a doua oara consecutiv in acest sezon va pleca din pole position in cursa de duminica. Calificarile au fost live text aici.

Echipierul de la Mercedes a ridicat stacheta in a treia secventa de calificari, dupa ce Sebastian Vettel si Kimi Raikkonen, cei doi rivali de la Ferrari, avusesera timpii de batut in primele doua parti.

Raikkonen a fost primul care a corectat recordul lui Michael Schumacher din 2004, cu un 1:32.181 la final de Q2.

Hamilton a acceptat manusa aruncata de ultimul campion mondial cu Ferrari si a inceput realmente furios partea finala a calificarilor, cu 1:31.901, devenind primul pilot care a coborat vreodata sub un minut si 32 de secunde pe turul de la Shanghai.

La al doilea tur cronometrat pilotul Mercedes a imbunatatit cu alte doua zecimi timpul de referinta si a incheiat calificarile cu un fabulos 1:31.678.

Singurul care a reusit sa tina ritmul cu Hamilton a fost Vettel, echipierul de la Ferrari clasandu-se pe doi, la 186 de miimi diferenta.

Cei doi reediteaza astfel in China prima linie la start asa cum am avut in etapa inaugurala din Australia, cand Vettel a reusit sa rastoarne ierarhia in cursa.

Pentru Hamilton este al 63-lea pole position din cariera si al saselea consecutiv in China.



Pole position pentru Hamilton in China cu nou record al circuitului