Formula 1

Pole position pentru Hamilton in Australia cu record al circuitului

Sursă foto: twitter.com/F1

Lewis Hamilton va pleca din prima pozitie a grilei de start in Marele Premiu al Australiei, prima cursa de Formula 1 din 2017, dupa ce, sambata, a stabilit cel mai bun timp in sesiunea de calificari.

Pilotul echipei Mercedes a oprit cronometrul la 1:22.188, timp prin care l-a devansat cu 268 de miimi pe Sebastian Vettel de la Ferrari.

Pentru Hamilton este al saselea pole position in Australia, performanta prin care il egaleaza la Antipozi pe legendarul brazilian Ayrton Senna.

Hamilton n-a avut practic rival si niciun moment nu s-a pus problema sa fie invins in aceasta sesiune de calificari. Doar ultimul efort al lui Vettel a impiedicat o prima linie integral Mercedes la startul cursei de duminica.

Valtteri Bottas, inlocuitorul campionului mondial Nico Rosberg la Mercedes, a detinut cel mai bun timp dupa a doua parte a calificarilor, dar in cele din urma finlandezul a incheiat in pozitia a 3-a chiar in fata mult mai titratului sau conational Kimi Raikkonen.

Sesiunea de calificari de la Melbourne a fost una lipsita de incidente majore, Daniel Ricciardo de la Red Bull fiind protagonistul singurei iesiri in decor.

Urmare a acestui incident calificarile au fost oprite cu steag rosu cand mai ramasesera opt minute din ultima parte.



Pole position pentru Hamilton in Australia cu record al circuitului