Formula 1

Pole position pentru Charles Leclerc in Australia

Sursă foto: https://twitter.com/ScuderiaFerrari/

Pentru a doua oara in actualul sezon de Formula 1 pilotul monegasc Charles Leclerc de la Ferrari va pleca din prima pozitie a grilei de start.

Leclerc a stabilit cel mai bun timp, sambata, in calificarea Marelui Premiu al Australiei, pe circuitul Albert Park din Melbourne.

Un traseu unde Formula 1 revine pentru prima data dupa anul 2019, inaintea pandemiei de covid.

Lider al clasamentului pilotilor dupa primele doua curse din 2022, Leclerc a oprit cronometrul la 1:17.868, fiind de altfel si singurul care a coborat sub un minut si 18 secunde pe turul de circuit.

Leclerc l-a devansat pe campionul mondial Max Verstappen pentru 286 de miimi de secunda.

Pozitia a treia a revenit mexicanului Sergio Perez, al doilea echipier de la Red Bull, mai lent cu 372 de miimi in raport cu Leclerc.

Pentru Leclerc este al doilea pole position din acest an, dupa cel obtinut la etapa inaugurala din Bahrain

Pe patru a incheiat Lando Norris (McLaren), topul cinci fiind completat de septuplul campion mondial Lewis Hamilton (Mercedes), pilotul care plecase din pole position la ultimele cinci curse din Australia.

In topul zece au mai incheiat George Russell (Mercedes), Daniel Ricciardo (McLaren), Esteban Ocon (Alpine), Carlos Sainz (Ferrari) si Fernando Alonso (Alpine).

Dublul campion mondial a iesit in decor la inceputul Q3 din cauza unei probleme hidraulice, lovind cu roata stanga parapetul in virajul 11.

Mai erau 6 minute si 58 de secunde pana la finalul calificarilor cand a aparut pentru a doua oara steagul rosu.

Prima data fusese scos de comisarii de traseu in Q1 dupa o ciocnire de amatori intre canadienii Nicholas Latifi (Williams) si Lance Stroll (Aston Martin).

Un incident care arata o data in plus ca banii sponsorilor si ai parintilor nu pot compensa absenta vreunui talent in a concura in Formula 1.

Cursa din Australia va avea loc, duminica, incepand cu ora 8:00 a diminetii dupa ora Romaniei.



Pole position pentru Charles Leclerc in Australia