Formula 1

Pista ghinionului pentru Schumi

Accidentul de schi al lui Michael Schumacher s-a petrecut in apropiere de varful Saulire de 2.738 de metri, din statiunea de schi franceza Maribel, intre pistele Chamonix si Biche. (click pe imagine pentru a o mari)

Localitatea Maribele este faimoasa pentru privelistile uimitoare si celebritatile care vin sa schieze in zona. Sunt 150 de piste de schi care trec de 2.000 de metri altitudine si acopera peste 800.000 de metri de suprafata schiabila. Sunt 41 de linii de urcat cu telecabina sau teleschiul, trasee de vis, doua parcuri de zapada, totul contra unui "ski pass" cuprins intre 38 si 47 de euro pe zi.

Maribel se afla in centrul unei zone poreclita "Mecca schiului", intre Valea Courchevel si Val Thorens, o zona ce apartine municipalitatii. Este formata din doua puncte de interes, una cu centrul istoric aflat la 1.400 de metri altitudine, iar alta cu statiunea de schi aflata la 1.750 de metri.

De acolo, pistele se afla in sus pe ambele parti si permit schimbarea de traseu catre alte pante.

Schumacher s-a accidentat duminica, 29 decembrie, in jurul orei 12:00, atunci cand a intrat intr-o zona interzisa incercand sa traverseze intre pistele Chamonix si Biche. S-a dezechilibrat, a cazut si s-a lovit cu capul de o piatra, din informatiile oficiale avand casca de protectie pe cap (desi sunt in Franta informatii care spun ca ii cazuse casca in momentul impactului). In doua minute a primit ajutor din partea patrulei pistei, iar in maxim 15 minute se afla in elicopter in drum spre spital. Dus initial in Moutiers, acolo unde se ofera primul ajutor pentru schiorii accidentati in acea zona, Schumi a fost considerat un caz mai grav si a fost transferat la spitalul din Grenoble. A ajuns acolo cu elicopterul, in coma, fiind operat de urgenta duminica seara din cauza unei hemoragii cerebrale si inca o data luni la primele ore. El a ramas in stare critica si in coma dupa operatie.Pista ghinionului pentru Schumi