Formula 1

VIDEO Pilotii de Formula 1 nu mai au voie sa injure dupa scaparile lui Raikkonen si Vettel

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a trimis o scrisoare tuturor echipelor de Formula 1, în care le cere pilotilor sa nu mai înjure în timpul activitatilor media de la Marile Premii.

FIA a luat aceasta decizie în urma plângerilor detinatorilor de drepturi TV, dupa ce finlandezul Kimi Raikkonen si germanul Sebastian Vettel au folosit un limbaj licentios la festivitatea de premiere a Marelui Premiu al Emiratului Abu Dhabi, informeaza autosport.com.

Autosport considera ca FIA a tinut special sa-i avertizeze pe sportivi înaintea Marelui Premiu al SUA, o tara în care un astfel de limbaj nu este tolerat în transmisiile televizate.

Postul britanic BBC a anuntat ca a primit 22 de telefoane de la telespectatori nemultumiti de limbajul folosit de cei doi piloti.

Interviurile realizate la festivitatea de premiere au înlocuit obisnuitele conferinte de presa, începând cu Marele Premiu al Marii Britanii, care a avut loc în luna iulie.

Vettel si-a cerut scuze pe site-ul sau pentru înjuraturile "scapate" pe podium. "Îmi pare nespus de rau pentru ca am folosit cuvinte nepotrivite pe podium si îmi cer scuze daca am ofensat pe cineva care a urmarit festivitatea de premiere. Luat de val, nu am folosit cele mai potrivite cuvinte si îmi cer scuze. Voi fi mai atent data viitoare", a afirmat Vettel.

Dublul campion mondial nu este la prima abatere de acest fel. În iunie, Vettel a participat la emisiunea "Late Show" prezentata de David Letterman si a scapat doua înjuraturi în timpul programului.



VIDEO Pilotii de Formula 1 nu mai au voie sa injure dupa scaparile lui Raikkonen si Vettel