Formula 1

Noile monoposturi de Formula 1 au o mare problema

Sursă foto: twitter.com/nocciolone

Formula 1 a intrat intr-o noua era dupa modificarea pachetului aerodinamic si preluarea competitiei de catre compania americana Liberty Media, insa dupa prima zi a testelor de la Barcelona au aparut si primele motive de ingrijorare.

Noile masini despre configuratiile carora am scris aici sunt intr-adevar mai rapide in termeni de viteza pura, insa in acelasi timp depasirile sunt mai greu de efectuat.

Fostul campion mondial Lewis Hamilton, pilotul cu cel mai bun timp in prima zi de la Barcelona, a vorbit despre dificultatea de a trece de pilotii aflati in fata sa pe circuit.

“M-am aflat in spatele unor masini si era greu sa le urmez, asa cum de altfel ne asteptam. In plus, aceste pneuri sunt foarte greu de uzat asa ca majoritatea dintre noi vom face doar o singura oprire pentru schimb. Mai putine greseli, mai putine depasiri. Aceasta e predictia mea, dar as putea sa ma insel. Vom vedea”, a spus Hamilton dupa prima zi petrecuta la volanului noului monopost Mercedes.

Revenit in Formula 1 la doar cateva luni dupa ce isi anuntase retragerea, brazilianul Felipe Massa a oferit si el o prima impresie despre comportamentul noului Williams.

“Din punctul de vedere al pilotului este mult mai placut de condus acum. Pentru spectacol, nu stiu ce sa spun. Sunt sigur ca va fi mult mai greu de depasit acum. Sa te afli in spatele altei masini inseamna sa pierzi foarte multa apasare aerodinamiva. Masina este de asemenea mult mai mare. Vom vedea ce se va intampla, dar cred ca va fi mult mai dificl de depasit”, crede Massa.

Prin comparatie, Lewis Hamilton obtinea pole positionul la Barcelona in 2016 cu timpul de 1:22.000, iar in prima zi a testelor din acest an, cu noua masina, a oprit cronometrul la 1:21.765.



Noile monoposturi de Formula 1 au o mare problema