Formula 1

Nimic nou sub soare. Mercedes domina primele antrenamente din Australia

Sursă foto: twitter/MercedesAMGF1

Asteptarea fanilor Formulei 1 a luat sfarsit, iar noul sezon al Marelui Circ a debutat vineri noapte cu primele doua sesiuni de antrenamentele libere.

Din acest an sesiunile de antrenamente libere nu mai sunt transmiste in Romania, pentru cei care inca se intreaba "cine difuzeaza Formula 1 la noi in tara".

La prima dintre sesiuni, asa numitele antrenamente de dimineata, campionul mondial Lewis Hamilton a impus timpul de referinta la 1:23.599.

Britanicul l-a devansat cu doar 38 de miimi de secunda pe germanul Sebastian Vettel de la Ferrari, cel care si in acest an face figura de principal contracandidat la titlul mondial.

Debutant la volanul monopostului Ferrari, monegascul Charles Leclerc a incheiat al treilea, la 74 de miimi in raport cu timpul lui Hamilton.

Topul cinci a fost completat de Max Verstappen, pilotul echipei Red Bull propulsata din acest an de Honda, si de finlandezul Valtteri Bottas. Primii cinci au fost cuprinsi in mai putin de trei zecimi!

A doua sesiune a fost una mai aproape de adevar in termeni de timpi si performanta. Hamilton a aratat adevaratul potential al monopostului W10 propus de Mercedes pentru acest sezon si a incheiat in frunte, cu 1:22.600.

Un timp mai bun cu doua zecimi fata de rezultatul prin care britanicul obtinea pole position-ul in 2018.

Bottas a incheiat pe doi la doar 48 de miimi in spatele coechipierului sau, dupa care s-a cascat o importanta prapastie spre restul lumii.

La peste opt zecimi distanta de echipierii de la Mercedes au incheiat Verstappen, Pierre Gasly (n.a. - noul pilot secund de la Red Bull) si Vettel.

Calificarile sunt programate sambata incepand cu ora 8:00 a diminetii in Romania, iar cursa va avea loc duminica de la 7:10.Nimic nou sub soare. Mercedes domina primele antrenamente din Australia