Formula 1

Modificare importanta in programul curselor de Formula 1 in 2022. Cand au loc testele din presezon

Sursă foto: https://twitter.com/ScuderiaFerrari

Sefii echipelor implicate in Marele Circ impreuna cu reprezentantii Liberty Media, grupul american care conduce destinele Formulei 1, au decis sa renunte la una dintre zilele care formau pana acum un Grand Prix.

Daca pana acum fiecare weekend de cursa debuta inca de joi prin sesiunile de presa, conferinta si alte activitati media, din 2022 aceasta zi dispare din program.

Potrivit noului regulament stabilit de cei implicati activitatile care tin de comunicare vor avea loc vineri dimineata cu maxim o ora si jumatate inaintea primei sesiuni de antrenamente libere.

Toate cele trei sesiuni de antrenamente libere vor ramane fiecare la o durata de o ora, doua vineri si una sambata, zi in care vor avea loc si calificarile. Cursa ramane duminica.

In alta ordine de idei, au fost stabilite si cele doua perioade de testare, intre 23-25 februarie la Barcelona, respectiv 10-12 martie la Bahrain.

Testele de la Barcelona nu vor fi televizate si se vor desfasura cu portile inchise, in timp ce in Bahrain cele trei zile vor fi transmise TV si spectatorii vor putea asista din tribune.

Circuitul Sakhir din Bahrain va gazduit si prima cursa din cele 23 programate in acest an, un record pentru Formula 1.

Sezonul se va incheia in Abu Dhabi pe 20 noiembrie.



Modificare importanta in programul curselor de Formula 1 in 2022. Cand au loc testele din presezon