Formula 1

Miza ultimei curse de Formula 1 din acest an

Sursă foto: https://twitter.com/djnickholmes

Circuitul Yas Marina din Abu Dhabi găzduiește la finalul acestei săptămâni ultimul Mare Premiu de Formula 1 din 2023.

Un an dominat autoritar de Max Verstappen, pilot care și-a trecut deja în cont de etape bune al treilea titlu mondial consecutiv.

Și la constructori lupta s-a tranșat deja, Red Bull cucerind titlul mondial în fața rivalelor Mercedes și Ferrari.

Cele două echipe vor ține capul de afiș la Abu Dhabi cu cel mai interesant duel al acestei ultime curse.

Miza este locul doi în ierarhia constructorilor la finalul anului. Diferența dintre Mercedes și Ferrari este de doar patru puncte, astfel că orice scenariu este de luat în calcul.

La jumătatea sezonului Mercedes avea un avans de 56 de puncte, dar Scuderia de la Maranello a recuperat în a doua parte, când Carlos Sainz jr. a și adus singura victorie pentru Ferrari din acest an, la Singapore.

O altă luptă de urmărit este cea dintre McLaren și Aston Martin pentru locul patru la constructori, cele două echipe fiind despărțite de 11 puncte.

De urmărit și duelul Williams vs. AlphaTauri pentru locul șapte, echipa britanică având un avans de șapte puncte.

Dacă rămâne pe locul șapte, Williams ar bifa cea mai bună clasare din ultimii șase ani.

La piloți duelul dintre spaniolii Carlos Sainz jr. și Fernando Alonso pentru locul patru este unul extrem de pasionant, cei doi fiind la egalitate de puncte, 200 pentru fiecare.

Nu trebuie uitat nici Max Verstappen, pilot aflat în luptă cu recordurile. Olandezul țintește a 19-a victorie din acest an care l-ar duce la un procentaj de reușită de 86.36 la sută.

Cu o victorie în Abu Dhabi olandezul l-ar depăși pe Sebastian Vettel la numărul de victorii în Formula 1, ajungând la 54 de succes. Doar Lewis Hamilton (103) și Michael Schumacher (91) au câștigat mai multe curse în Marele Circ.Miza ultimei curse de Formula 1 din acest an