Formula 1

Mick Schumacher, pus la zid de ai lui: “E regele accidentelor”

Sursă foto: https://twitter.com/SchumacherMick/

Fiul septuplului campion mondial Michael Schumacher are parte de un sezon dificil in Formula 1, doar al doilea la cel mai inalt nivel.

Dupa ce in 2021 a avut cea mai slaba masina din competitie, care i-a permis doar sa acumuleze kilometri, de aceasta data Haas a proiectat un monopost competitiv care ii da posibilitatea lui Mick Schumacher sa se lupte pentru clasari in puncte.

Doar ca tanarul pilot german nu a reusit vreo clasare in top 10, desi exista potential vizibil atat mecanic cat si uman.

Presa germana se arata nemiloasa cu Mick Schumacher (23 ani), care n-a bifat decat trei abandonuri in cele 22 de starturi in Marele Circ.

Anul acesta Mick Schumacher a avut doua momente delicate care ridica semne de intrebare cu privire la viitorul sau in Formula 1.

Accidentul suferit in calificarile de la Jeddah (Arabia Saudita) si cel din cursa de la Monte-Carlo, cand masina practic s-a rupt in doua, au atras pentru Mick titulatura de “regele accidentelor”.

Cei din presa germana se intreaba “de ce face atatea greseli?”.

Sa ne gandim putin printr-un scurt exercitiu de imagine. Unde ar fi fost Mick astazi si cum ar fi fost primit chiar in tara natala cu tatal sau, marele Michael Schumacher, alaturi de el in paddock.

In apararea lui Mick Schumacher au sarit putini. Prea putini pentru greutatea numelui purtat de tanarul pilot.

Sebastian Vettel, de patru ori campion mondial, e cam singurul care a iesit in fata dupa Monte-Carlo si a spus lucrurilor pe nume.

“Mick are un potential urias. Presiunea asupra lui este foarte mare, asa ca nu trebuie sa-l sufocam. Sa-i dam timp sa-si gaseasca cu adevarat echilibrul”, a declarat Vettel.

La randul sau, Mick e optimist ca intr-o zi va rasari soarele si pe strada lui, ca rezultate in Formula 1.

“Nu pun nicio presiune asupra mea si nu citesc ziarele. Raman calm si increzator, chiar daca stiu ca asteptarile sunt mari si ca va trebui sa urc rapid pentru a reduce criticii la tacere. Roata se va intoarce in cele din urma”, crede Mick Schumacher.

Acesta este pilot Haas, echipa care primeste motoare de la Ferrari, dar in acelasi timp joaca si rol de rezerva la Scuderie.

O echipa la care este asteptat din 2024.



Mick Schumacher, pus la zid de ai lui: “E regele accidentelor”