Formula 1

Mick Schumacher a semnat cu Mercedes pentru 2023

Sursă foto: https://twitter.com/MercedesAMGF1

Ramas fara volan in Formula 1 dupa despartirea de echipa Haas, tanarul pilot german Mick Schumacher a primit o mana de ajutor din partea gruparii Mercedes de uzina.

Mick Schumacher a semnat ca pilot de rezerva pentru Mercedes, in 2023, avand sansa de a pilota o masina de top dupa experienta de doi ani de la Haas.

Fiul septuplului campion mondial Michael Schumacher a adunat 43 de starturi in Formula 1 si 12 puncte, cea mai buna clasare fiind un loc sase in 2022.

Haas nu i-a mai prelungit contractul lui Mick Schumacher dupa sezonul recent incheiat, preferand sa mearga in 2023 pe mana lui Nico Hulkenberg.

"Mick este un pilot tanar si talentat. Suntem incantati ca s-a alaturat echipei noastre. Este foarte muncitor si are o abordare calma si metodica, fiind dornic sa invete si sa se perfectioneze ca pilot", a declarat Toto Wolff, seful echipei Mercedes AMG F1.

La randul sau, Mick Schumacher a vorbit despre trecerea la Mercedes.

"Iau acest lucru ca pe un nou inceput. Sunt entuziasmat si recunoscator lui Toto si tuturor care au avut incredere in mine", a spus Mick.

Noul sezon de Formula 1 va debuta in primul weekend din martie (3-5) in Bahrain.

Mercedes mizeaza in continuare pe Lewis Hamilton si George Russell ca piloti principali, insa Mick Schumacher ar putea sa apara la volan in primele sesiuni de antrenamente libere la anumite Grand Prix-uri in functie de strategia echipei.



Mick Schumacher a semnat cu Mercedes pentru 2023