Formula 1

Metoda inedita de a testa pneurile de ploaie la Barcelona

Sursă foto: twitter.com/circuitcat_eng

Joi, in ultima zi a testelor de la Barcelona, oficialii F1 au folosit o cantitate impresionanta de apa pentru a oferi conditii cat mai apropiate celor de ploaie si astfel pilotii sa poata testa pneurile specifice oferite de Pirelli.

Nu mai putin de 250.000 litri de apa au fost aruncate din opt cisterne pentru a uda circuitul Montmelo, dar chiar si asa perioada pilotii au trebuit sa se grabeasca serios pentru a simula teste in conditii de ploaie.

Doar in prima ora a diminetii de joi au putut fi folosite pneurile de ploaie, dupa care trasa ideala a inceput sa se usuce vizibil, iar monoposturile au fost “incaltate” cu gumele intermediare.

Kimi Raikkonen de la Ferrari a fost cel mai rapid in conditii de pista uda, cu timpul de 1:22.305. Acesta l-a devansat pe francezul Romain Grosjean de la Haas cu 434 de miimi.

Pe urmatoarele locuri s-au clasat belgian Stoffel Vandoorne de la McLaren-Honda si olandezul Max Verstappen de la Red Bull, ambii la peste 1.6 secunde in urma finlandezului de la Ferrari.

Lewis Hamilton a ratat participarea la sesiunea de teste pe apa din cauza unei probleme electrice care l-a tinut in garaj pe triplul campion mondial.

Probleme au avut si cei de la Torro Rosso pentru care rusul Daniil Kvyat a efectuat un singur tur de instalare din cauza unei defectiuni la trenul de rulare. Williams nu a iesit deloc pe circuit dupa ce debutantul Lance Stroll a iesit miercuri in decor in virajul cu numarul cinci al traseului Montmelo.

Williams nu a iesit deloc pe circuit dupa ce debutantul Lance Stroll a iesit miercuri in decor in virajul cu numarul cinci al traseului Montmelo.



Metoda inedita de a testa pneurile de ploaie la Barcelona