Formula 1

Mercedes nu stie sa piarda. Contesta la FIA victoria lui Max Verstappen din Abu Dhabi

Sursă foto: https://twitter.com/nniiiicoleF1/

Echipa Mercedes nu se poate impaca cu gandul ratarii titlului mondial la piloti in Formula 1.

Gruparea germana a inaintat un protest catre Federatia Internationala de Automobilism, sustinand ca nu toate monoposturile isi reluasera locurile reale inaintea restartului din Abu Dhabi.

"Suntem dezamagiti sa stim ca exista acest protest, dar avem incredere in FIA", a reactionat Christian Horner, directorul echipei Red Bull.

Ultima cursa a sezonului a fost neutralizata in turul 53 din cele 58 programate dupa un accidentat al canadianului Nicholas Latifi de la Williams.

Reluata cu steag verde pentru ultimul tur, cursa din Emirate a fost castigata de Max Verstappen dupa un atac epic asupra lui Lewis Hamilton.

Acesta din urma avea un avans de 11 secunde in momentul neutralizarii, avans care a fost anulat dupa aparitia in pista a Safety Car-ului.

O actiune menita sa atraga si mai mult antipatia fanilor neutri din Formula 1 fata de o echipa care jongleaza de ani buni cu regulamentul din Formula 1.

Toata lumea s-a bucurat la Abu Dhabi de o cursa adevarata, cum ar trebui de altfel sa fie toate in Marele Circ.

Imaginile transmise la televizor l-au aratat pe Toto Wolff, directorul celor de la Mercedes, iesindu-si din minti si urland la Michael Masi, directorul de cursa din partea FIA.



Mercedes nu stie sa piarda. Contesta la FIA victoria lui Max Verstappen din Abu Dhabi