Formula 1

Mercedes nu se grabeste sa-i gaseasca inlocuitor lui Rosberg

Oficialii echipei Mercedes nu se grabesc sa anunte inlocuitorul pentru Nico Rosberg, chiar daca recunosc ca au fost luati prin surprindere de hotararea acestuia de a pune capat carierei de pilot in Formula 1.

Toto Wolff, omul anuntat personal de Rosberg cu privire la decizia retragerii, a spus ca isi va lua timpul suficient pentru gasirea inlocuitorului.

"Pentru echipa este o situatie neasteptata si incitanta in acelasi timp. Intram intr-o era noua din punctul de vedere al regulamentului tehnic si avem un loc liber la Mercedes pentru anul urmator. Ne vom acorda timpul necesar pentru a evalua toate optiunile si a gasi cea mai buna optiune pentru viitorul nostru", a spus Wolff.

"Lui Nico ii spunem un mare multumesc pentru contributia incredibila pe care a adus-o succesului nostru, alaturi de doi dintre cei mai mari piloti din toate timpurile, Michael si Lewis. Este o decizie brava si un testament asupra caracterului sau puternic. A decis sa se retraga in momentul de apogeu al carierei sale, in postura de campion mondial, dupa ce si-a vazut realizat visul copilariei", a adaugat managerul echipei de uzina Mercedes.

Tanarul pilot german Pascal Wehrlein, in 2016 echipier la Manor-Mercedes, ar putea fi unul dintre posibilii inlocuitori ai lui Rosberg in 2017 la echipa mare a constructorului din Stuttgart.



Mercedes nu se grabeste sa-i gaseasca inlocuitor lui Rosberg