Formula 1

Mercedes l-a anuntat pe inlocuiorul lui Hamilton

Sursă foto: https://twitter.com/MercedesAMGF1

Echipa Mercedes a anuntat cine va pilota in locul lui Lewis Hamilton in Marele Premiu de la Sakhir, la finalul acestei saptamani.

Britanicul George Russell are misiunea de a pilota monopostul care i-a adus lui Hamilton al saptelea titlu mondial in Formula 1.

covid-19-nid-141786">Lewis Hamilton a fost testat pozitiv cu noul virus gripal la inceputul acestei saptamani.

Acesta s-a aratat “devastat” de faptul ca nu va putea concura in a doua cursa din Bahrain.

“De cand am inceput sezonul eu si echipa mea am luat toate masurile de precautie posibile si am urmat pretutindeni regulile pentru a ramane in siguranta.

“Din nefericire, chiar daca am avut trei teste negative saptamana trecute, m-am trezit in aceasta dimineata cu ceva simptome de raceala si am cerut un alt test care a iesit pozitiv. Imediat m-am plasat in autoizolare pentru urmatoarele zece zile”, a declarat Lewis Hamilton.

Pilotul in varsta de 35 ani a castigat 11 din cele 15 curse programate in acest sezon de Formula 1 si are titlul mondial deja acontat.

Pana la finalul sezonului mai sunt programate doua curse, prima la finalul acestei saptamani pe varianta scurta si rapida a circuitului Sakhir de langa Manama, si finalul sezonului pe Yas Marina din Abu Dhabi.

In varsta de 22 ani, George Russell a debutat in Formula 1 la Marele Premiu al Australiei din 2019 pentru echipa Williams.

Pana acum Russell a adunat 36 de curse in Marele Circ, fara a aduna vreun punct.

Cel mai bun rezultat al sau a fost un loc 11 in Marele Premiu al Germaniei in 2019, rezultat repetat anul acesta in Marele Premiu al Toscanei de la Mugello.



Mercedes l-a anuntat pe inlocuiorul lui Hamilton