Formula 1

Mercedes joaca tare in Abu Dhabi. Miza ridicata inca din primele antrenamente

Sursă foto: https://twitter.com/MercedesAMGF1/

Echipa germana Mercedes tinteste locul secund in clasamentul constructorilor la finalul sezonului 2022, pozitie ocupata de Ferrari inaintea cursei din Abu Dhabi.

Majoritatea echipelor au oferit pilotilor mai tineri, posibilii campioni din viitor, sansa de a testa monoposturile in prima sesiune de antrenamente libere de vineri.

Nu a fost cazul celor de la Mercedes, care au luat treaba in serios, nemteste, si au ocupat primele doua pozitii la finalul celor 60 de minute cronometrate.

Lewis Hamilton a oprit cronometrul la 1:26.633, devansandu-l cu 220 de miimi pe coechipierul George Russell, pilotul care a adus prima victorie din sezon pentru Mercedes etapa precedenta la Sao Paolo.

Pozitia a treia i-a revenit monegascului Charles Leclerc, echipierul de la Ferrari fiind mai lent cu 334 de miimi in raport cu Hamilton.

Ferrari a oferit monopostul pilotat in mod normal de Carlos Sainz pilotului de teste Robert Schwartzman, acesta, clasandu-se in final pe sapte.

La fel au procedat alte sapte echipe, printre care si campioana Red Bull. Liam Lawson a pilotat in locul lui Max Verstappen si a incheiat cu al cincilea timp.

Ricciardo, confirmat la Red Bull

Ramas fara volan in 2023, Daniel Ricciardo a fost confirmat ca pilot de rezerva la Red Bull Racing, echipa pentru care a pilotat intre 2014 si 2018.



Mercedes joaca tare in Abu Dhabi. Miza ridicata inca din primele antrenamente