Formula 1

Mercedes domina autoritar primele antrenamente din Marele Premiu al Australiei

Echipa campioana Mercedes a dominat, vineri dimineata, cele doua sesiuni de antrenamente libere de la Melbourne prin care s-a deschis practic noul sezon in Formula 1.

In prima dintre sesiuni. Nico Rosberg a oprit cronometrul la 1:29.557 si a fost mai rapid cu 29 de miimi de secunda decat Lewis Hamilton, coechipierul sau de la gruparea germana.

Pe trei s-a clasat tot un reprezentant al motoristului german Mercedes, finlandezul Valtteri Bottas de la Williams, la 1.1 secunde in urma lui Rosberg.

Debutantul Carlos Sainz jr. de la Toro Rosso a furnizat surpriza si a ocupat locul patru in fata cvadruplului campion mondial Sebastian Vettel. Pilotul Ferrari a fost mai lent cu 1.4 secunde in raport cu fruntea ierarhiei.

Problemele nu au ocolit echipa McLaren-Honda, ai carei piloti Jenson Button si Kevin Magnussen nu au acoperit decat 13 tururi impreuna, clasandu-se in coada clasamentului.

Doar Romain Grosjean de la Lotus-Mercedes a fost mai slab decat ei, pe ultimul loc la peste doua minute de prima pozitie.

Monoposturile Sauber si Manor nici macar nu au parasit garajele echipelor lor.

A doua sesiune nu a adus nimic spectaculos la varf. Acelasi Rosberg a incheiat pe prima pozitie, cu 1:27.697, la fix o zecime in fata lui Hamilton.

Vettel a urcat pe trei si a fost singurul pilot din pluton care a reusit sa coboare in aceeasi secunda cu cei de la Mercedes. Sapte zecimi l-au despartit pe cvadruplul campion mondial de prima pozitie.

Kimi Raikkonen a urcat si el pe patru, la 1.1 secunde, urmat de Bottas si Daniil Kvyat, noul pilot al celor de la Red Bull-Renault.

Felipe Massa (Williams), Daniel Ricciardo (Red Bull) si cei doi piloti de la Manor nu au iesit deloc pe circuit.

Ultima echipa intrata pe grila nu stie deocamdata cand va fi capabila sa trimita in pista un monopost, din moment ce inca se afla in stadiul instalarii componentelor software pe masini.



Mercedes domina autoritar primele antrenamente din Marele Premiu al Australiei